Мени

Предмети

Уча за природу



Национална платформа „Чувам те“


Исказивање интересовање за вакцинисање



МПНТ- распоред наставе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја | Република Србија

ЗУОВ

LOGO-VELIKI-5 | Завод за унапређивање образовања и васпитања

Моја школа



Календар

Април 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери




Администрација






Претрага




Анкета





Резултати

Амбасадори заштићеног подручја

Датум: 09. April 2022 11:31 Категорија: Новости


6.4.2022. Проглашење Амабасадорима СРП Обедске баре



У  септембру ове школске године наша школа се прикључила пројекту "Академија за природу и људе" , који  траје све до краја месеца маја. Овај пројекат подржан је од стране WWF Адриа-светског фонда за природу, највеће невладине организације која се бави заштити животне средине. Циљ пројекта је повезивање образовних институција са управљачем заштићеног подручја, а крајњи исход овог пројекта су ученици амбасадори заштићеног подручја. Наши мали амбасадори ће промовисати природне лепоте и културно -историјске вредности нашег заштићеног подручја- Специјалног резвервата природе Обедска бара.
Пројекат се спроводи кроз више различитих области-  од формирање тима под називом "Уча за природу" који чини 14 ученика од 2. до 7. разреда и 4 учитељице, преко прикупљања података за културно- историјско наслеђе нашег краја па до биодиверзитета- биљног и животињског света које је специфично за ово подручје. Истраживањем и прикупљањем података за културно- историјскo наслеђе нашег краја, настала је кратка публикација "Материјално и нематеријално наслеђе нашег краја".
 Један од занимљивијих задатака био је израда модела заштићеног подручја и његово презентовање пред  комисијом WWF тима. Али најзанимљивији делови пројекта су управо посете Обедеској бари и упознавање на самом терену са значајем природе и начинима њене заштите.
У оквиру посете Обедској бари 6.4.2022. чланови нашог тима проглашени су Амбасадорима Специјалног резервата природе Обедска бара.

Фотографије активности и самог проглашења можете видети у галерији слика.