Мени

Предмети

Уча за природу



Национална платформа „Чувам те“


Исказивање интересовање за вакцинисање



МПНТ- распоред наставе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја | Република Србија

ЗУОВ

LOGO-VELIKI-5 | Завод за унапређивање образовања и васпитања

Моја школа



Календар

Април 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери




Администрација






Претрага




Анкета





Резултати

За чистије и зеленије школе у Војводини- додела награда

Датум: 30. Maj 2023 19:33 Категорија: Новости



25.5.2023.  су у  Покрајинској влади додељене награде представницима 54 најбоље васпитно-образовне установе у покрајини, у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“.
Свечаној додели награда, у име ОШ "Душан Јерковић Уча" из Шимановаца, присуствовале су наставица енглеског језика и координатор програма "За чистије и зеленије школе у Војводини" Милана Падежанин и учитељица Јелена Божић, члан тима.
Наша школа учествује у овом програму већ три године и све три године је била успешна и награђена за свој труд. Ове године смо посебно издвојени и похваљени за збирку еко песама под називом "Еко песници наше школе- обнављамо планету песничком маштом", а посебно Маша Ђорђевић, ученица 7-2 за песму "Моје је име природа" чије је стихове говорила подсекретар Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак у свом уводном обраћањау.
Програм се, наравно,  реализовао и низом активности-  креативне радионице, презентације, истраживања, уређење и озелењавање школе , прикупљање секундарних сировина (нарочито чепова за организацију "Чепом до осмеха"), учење о рециклирању и компостирању, уређење еко кутака. .. 
Награда коју смо добили се састоји од дипломе која се додељује школи за изузетне резултате и допринос очувању еколошке свести, затим једнодневног излета за ученике и семинара за наставнике из области заштите животне средине.