Мени

Предмети

Уча за природу



Национална платформа „Чувам те“


Исказивање интересовање за вакцинисање



МПНТ- распоред наставе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја | Република Србија

ЗУОВ

LOGO-VELIKI-5 | Завод за унапређивање образовања и васпитања

Моја школа



Календар

Април 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери




Администрација






Претрага




Анкета





Резултати

Пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство"

Датум: 16. Oktobar 2023 10:49 Категорија: Новости

16.10.2023. ПРОЈЕКАТ "ЗАЈЕДНО И БЕЗБЕДНО КРОЗ ДЕТИЊСТВО"

У периоду од 10. до  13. октобра у нашој школи, како у матичној тако и у подручним школама, реализована су предавања у оквиру пројекта "Заједно и безбедно кроз детињство".

 

Пројекат "Заједно и безбедно кроз детињство" реализује Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете. Циљ пројекта је подизање свести о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавању различитих видова насиља и дискриминације, усвајање ненасилног решавања конфликата, развијања саосећања код ученика.
Предавање и едукативне радионице реализоване су у петом и седмом разреду, реализовале су их представнице МУП-а: Марина Матић - криминалистички инспектор, и Данијела Дрљић - полицијски службеник.
У првом делу радионице предавачи су упознали ученике са циљем и садржајем радионице, затим су ученици решавали питања у оквиру квиза на апликацији "Kahoot" , а у вези са облицима насиља и дискриминације. 
У наставку радионице, ученици су подељени у неколико група, а свака група је представљала Тим у којем су ученицима додељене одређене улоге (ученик, родитељ, школски полицајац). Затим је Тиму задат одеђен задатак, описана је ситуација у којој се десило насиље, а Тим је требало да осмисли начин на који ће ту ситаацију успешно решити.
Предавања у оквиру пројекта су успешно реализована, ученицима се веома свидео интерактиван начин на који је реализована радионица и предавања.
 Део атмосфере из учионце можете погледати на следећим фотографијама.