Мени

Предмети

Уча за природу



Национална платформа „Чувам те“


Исказивање интересовање за вакцинисање



МПНТ- распоред наставе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја | Република Србија

ЗУОВ

LOGO-VELIKI-5 | Завод за унапређивање образовања и васпитања

Моја школа



Календар

Април 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери




Администрација






Претрага




Анкета





Резултати

Светски дан влажних станишта

Датум: 03. Februar 2021 18:10 Категорија: Новости


2.2.2021. Обележавање Светског дана влажних станишта


World Wetlands Day или Светски дан влажних станишта обележава се сваке године 2. фебруара, по датуму када је потписана Рамсарска конвенција која се односи на заштиту влажних подручја од међународног значаја, нарочито као станишта птица мочварица.  Рамсарска конвенција је потписана 2. фебруара 1971. године у иранском граду Рамсару по којем и носи име.
Тема овогодишњег обележавања Дана влажних станишта је "Влажна станишта и вода".
Ученици наше школе су обележили овај дан на начин како је то дозвољавала епидемиолошка ситуација- ученици који су овог дана по распореду били у школи, упознати су са основним појмовима путем презентација (на српском и енглеском језику), док су остали ученици презентацију пратили онлајн путем образовне платформе. Након презентације, сви ученици су могли приступити квизу о различитим врстама влажних станишта (квиз за ученике од 1. до 4. разреда и квиз за ученике од 5. до 8. разреда), а резултати квиза приказани су на табели са резултатима.
Настали су многи радови ученика- видео презентације о Влажним подручјима Србије; многобројни панои и презентације ученика, као и 3Д модели мочвара.

Презентације и учешће у квизу ученика од 1. до 4. разреда:



Ученици од 5. до 8. разреда:



Наши мали креативци примењују оно што су научили током презентација- 3Д модели бара са најважнијим представницима животиња и биљака у њима, панои...



Све ове наше активности и фотографије можете видети тако што ћете  кликнути ОВДЕ.

Одвојите време да погледате и изузетне видео презентације наших ученика. Линкови ка видео презентацијама наших ученика о Рамсарским подручјима у Србији:

Лена Живојнов, 6-2;  


Лазар Ђорђевић, 4-2.

Power point презентација о животињама и биљкама можваре, рад ученика 4-5 одељења, Михајла Ранковића, можете видети путем ЛИНКА.


Зачарана мочвара- математички задатак, Наталија Степановић, 5-2






Победници квиза у категорији ученика од 1. до 4. разреда и у категорији од 5. до 8. разреда награђени су дипломом и књигом.