Мени

Предмети

Уча за природу



Национална платформа „Чувам те“


Исказивање интересовање за вакцинисање



МПНТ- распоред наставе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја | Република Србија

ЗУОВ

LOGO-VELIKI-5 | Завод за унапређивање образовања и васпитања

Моја школа



Календар

Април 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Банери




Администрација






Претрага




Анкета





Резултати

7.4.2021. Светски Дан Здравља

Датум: 09. April 2021 20:54 Категорија: Новости

Светски дан здравља 2021: Заједно можемо доћи до праведнијег и здравијег света

 
Сваке године 7. априла обележава се Светски дан здравља. Од свог оснивања на Првој здравственој скупштини 1948. године и од ступања на снагу 1950. године, циљ обележавања овог дана је стварање свести о одређеној здравственој теми,  као што су ментално здравље, брига о мајкама и деци, климатске промене и још много других...
Овог Светског дана здравља циљ је истицање неједнакости између различитих заједница и друштвених група широм света које утичу на глобално здравље - било да је та неједнакост у приступу  чистој води, чистом ваздуху или храни или немогућност приступа здравственим услугама. СЗО позива глобалне лидере да контролишу ове неједнакости и осигурају да сви имају основни животни стандард како би се спречиле патње, болести и смрт које је могуће избећи. 
И ми смо се данас подсетили да нисмо сви једнаки и немамо исте могућности нити способности, али да сви имамо право на здравље. А за здравље је важна правилна и здрава исхрана (која није доступна свима), хигијена и спавање, физичка активност, бављење спортом, боравак у природи. па су наше активности биле усмерене баш на ове теме . 
У подручној школи у Сремским Михаљевцима, Др Тања Радиновић Протић је са ученицима причала о здрављу, њиховим навикама у исхрани, а између осталог је причала и о утицају мобилних телефона и друштвених мрежа на здравље деце и одраслих...
Ученици четвртог разреда су истраживали и припремили презентацију о обележавању Светског дана здравља коју су презентовали својим другарима, као и ученицима првог и другог разреда.
Активности су се наставиле припремом здравих грицкалица, као што су чипс од јабука и разне семенке које могу бити замена за смоки.
На крају су се сви засладили разним воћкама и уживали у њима. Као и у краткотрајном зимском угођају.




Фотографије наших активности можете видети у галерији.