Мени

Предмети

Уча за природу



Национална платформа „Чувам те“


Исказивање интересовање за вакцинисање



МПНТ- распоред наставе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја | Република Србија

ЗУОВ

LOGO-VELIKI-5 | Завод за унапређивање образовања и васпитања

Моја школа



Календар

Јун 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Банери




Администрација






Претрага




Анкета





Резултати

НЕДЕЉА СЕЋАЊА И ЗАЈЕДНИШТВА

Датум: 28. Maj 2024 19:02 Категорија: Новости

7.5.2024. - 10.5.2024. НЕДЕЉА СЕЋАЊА И ЗАЈЕДНИШТВА


      У знак сећања на најтужнији дан 3. мај 2023. године када је у ОШ ,,Владислав Рибникар“ у Београду трагично страдало деветоро ученика и домар, обележен је под називом ,,Недеља сећања и заједништва“.
Циљ недеље сећања и заједништва је одавање поштовање жртвама, подршка њиховим породицама и широј заједници, као и развој вредности, вештина и знања и критичког размишљања код ученика, потребних за живот у савременом друштву, кроз реализацију активности које које су усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога. Заједнички мотив и циљ је био истицање потребе да се овај немили догађај никад не заборави и никада не понови. Ученицима је кроз разноврстан програм указано на важност искрености, отворености, посвећености, љубави између вршњака, али и између ученика и наставника. Истакнуто је колико је неопходно да се међусобно уважавају, поштују, да о сваком проблему морају да причају са наставницима и родитељима, да је сваки живот понаособ драгоцен и битан.
      Наставници и учитељи су са својим ученицима и родитељима ову недељу обележили кроз различите активности. Ученици су писали поруке пријатељства и толеранције правећи паное од њих, играли су различите друштвене игре, пуштали су балоне, уређивали школско двориште садњом четинара, спремали кифлице једни за друге са наставницом домаћинства, спровели су и хуманитарну акцију скупљајући гардеробу за оне којима је потребна. Кроз ове активности је требало да покажу толеранцију, солидарност, тимски рад, да на практичан начин схвате кад се многе руке сложе све се може, да чувају, штите и бране своју малу школску заједницу у којој су љубав и слога најјачи им ветар у леђа. Деца су наше највеће богатство, украс свету, најлепши драгуљ који се чува.

На фотографијама испод погледајте каква је била атмосфера у нашој школи у Недељи  сећања и заједништва.